Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


fragment av en sång [II]

 

Det skulle kunna sägas att det bleknar. Stillar sig. Lutar sig mot. Som man lutar sig mot ett trädgårdsredskap, dricker en klunk vatten och torkar pannan. Jag vet inte. Det skulle kunna sägas att det stegras. Lagras som sediment. År från år. Och förhårdnar under bröstbenet. Jag vet inte.

Det är när jag blöter kroppen och sänker mig sakta i det mörka vattnet. Omgiven av ljust rosa näckrosor. Stärkt av en manande röst inom. Utan att skälva. Utan åthävor. Utan.

Det är när jag fångar bilderna utanför blickfånget. Framkallar känslor i någons sinne. Rör en annans hud och vet. Vet att jag är där. Vet det så intensivt. Vet.

Och det är när du lämnar spår som inte kan suddas. Små fragment av minnen i min tambur. I min cykelkorg. I mina kläder. Det är väl då man skulle kunna säga. Att det är. Bara så.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-07-10 17:13



Bookmark and Share


    Askanden
finstämd och lite up your face
cynisk betraktelse

gravitation drar i oss
vad vi än tycker om det
tiden planterar minnen
vad vi än tycker om det
2023-07-15

  lodjuret/seglare VIP
Texten känns läsvärd, som att vilja se om och om igen, som för att kunna njuta åter igen, det vilket redan första gången fick en själv att le.
2023-07-10
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP