Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Framtidens Orakel. .."



Glutex Knape
hette en AI-maskin
från Sverige

och Gorboslov III
var namnet på en
AI-från Ryssland

Och en AI-maskin
från Kina kallades
för Hoo-chi-o

Alla tyckte dom då
helt olika när namnet
Putin kom på tal som
fråga

Ut ur historiens för
-gångna garderob

Men några kvarvarande
indianstammar från
Amazonas Regnskogar

De tyckte ingenting alls

När deras Gudsande blev
tillfrågad (runtikring en
glödande eldstad)

För det ordet fanns ej
inuti deras sinnevärld

De klarade ju sig ändå

Att överleva utan en
massa kunskap från
en Civilisation och
deras AI-maskiners
Ord-vokabulär

Bara Naturen fick
vara kvar med sitt
flödande kretslopp

Där den helige anden
Sjöng med sitt väsen

i alla levande varelsers
dunkande hjärtan. ..










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-12 15:24



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Ja, Ai kommer nog inte att göra världen lyckligare. Filmer, böcker, konstverk ur nollor och ettor (om det nu fortfarande är så). Det är inget man jubelhoppar för.
2023-07-12

  Kungskobran VIP
Amen
2023-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP