Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"En upphittad & bortkommen pryl. .."



En vällingklocka
var det inte alls

Hade suttit på
en
häst o pinglat

Jonas Erson 1834
Leksand.Plingsberg
Stod det skrivet med
gjutna bokstäver

Grönärgad och med
kläppen bortrostad

Ovanför en prylhylla
I en skör tråd hängde
den ändå talande där

Med sin bortglömda
Historia

I en second-hand butik
av alla ställen

Där folk kom och gick
och en och annan
blick den fick

Den var väl antagligen
alltför ful och värdelös

Men den fick ändå hänga kvar

Ett begrundande tag till,av
nån outgrundlig anledning?









Prosa av Sefarge VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-08-03 07:22



Bookmark and Share


  Koloristen
Snacka om att göra avtryck.
2023-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP