Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livets saft

livets goda, mm
passa på att njuta
jag kryper intill dig
och vi drömmer
tillsammans

medan humlorna surrar
mognar tomaterna
de små plommonen saftar
munhålan

efter en liten promenad
med väninnan
återvänder jag hem
med händerna fulla av äpplen

livets goda
-
och dess gordiska knutar

problem som dyker upp
som gubben ur lådan
- kan de vara till för att lösas
kanske bättra på något?

inte det - då gäller att vänta
vända lite på besvären
acceptera läget som uppstått
finns kanske något att lära?

vad som än är just nu
nuet har snart ett slut
det är i alla fall säkert
stagnation är en illusion

tiden på jorden
förändrar vårt varande
sol och måne
och skeende

alltid finns tid för att börja på nytt
drömma och kramas lite grand
växa och blomma och ge frukt
inget liv är stillastående!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-08-04 10:43



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
"livets saft - livets goda" - du broderar din text med många genomtänkta tankar - läsningen gav mig mycket!
2023-08-07

  Kungskobran VIP
Dagarna kommer dagarna går
det gäller att njuta så länge man förmår
2023-08-04

    Lena Söderkvist VIP
Det var ett fint budskap - att allt går över och föränderlighet är ett måste.
2023-08-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om vår stund på jorden, vi lever och vi lär.

2023-08-04

  Respons VIP
Intressanta tankar om livets förlopp!
2023-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP