Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soldans

ingenting kan vara mer provocerande inspirerande
än ett flertal blåsiga sommardagar med regn-regn-regn

det blommar och grönskar
man ville släntra fram med såsiga steg
och beundra trädens frukter
med högburet huvud

men man får på käften av vind och regn
om man inte ödmjukt böjer ned sin kind
och aktar sig för värsta vattenpölarna
men snabbar sig hem

fast till och med inomhus känns det grått och vått
och det är väl det som väcker skaparkraften
på med dramatiken
välj den läckraste färgskalan för dagen

dutta en droppe patchouli bakom öronen
för nu ska det svänga i rummet
fram med hela baletten av slöjor och höftsjalar
nu ska det dansas en soldans!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-08-07 20:07



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Med glada färger och en livlig dans
och lite väldoft därtill
har det gråa och trista ingen chans
att tvinga någon att sitta still.


2023-08-09

    Lena Staaf VIP
Så väldigt väl du har fångat regndagarnas dubbla ansikte och vad som är bästa medicin mot gråheten! Jag bokmärker dikten för att kunna ta fram när regndagarna känns för trista!
2023-08-08

  Respons VIP
Bra tips i evighetsregnet för den som vågar släppa loss med dans och parfym.
2023-08-07

    Lena Söderkvist VIP
Definitivt något att ta efter. Tänk att ett regn kan få dig att vilja dansa! Vet du hur fantastiskt det är?
2023-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP