Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu och snart

Snart tar jag cykeln
till min äldsta dotters
födelsedagskalas -

men just nu
har jag nog
med mina tarmars
ståhej
alla har vi en akilleshäl -

solen skiner här
och gör väl så också
hos min svärsons brors son
som blev skadad igår
av krig -

människa vart bär det hän
med oss...

nu träffar jag, mormor, snart farmor
samt döttrar och svärsöner
barnbarn och gudmödrar och gudfäder

det är fest snart
magen har lugnat sig nog
för mig att kunna äta en bit mat

redan ser jag framför mig
min strålande blida och gravida
födelsedagstjej




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-08 12:49



Bookmark and Share


  Respons VIP
Kontemplation om det lilla i det stora, det enkla i det svåra. Typiskt för det mänskliga i vardag och fest.
2023-10-09

  lila fjäderblomman VIP
Hoppas det blev en härlig födelsedagsfest med mycket skratt till trots.
2023-10-08

  Kungskobran VIP
Träffade hela släkten i går på mitt barnbarns 15 års kalas det var tjo och tjim o jätte kul
2023-10-08

    Lena Söderkvist VIP
Släkten är bäst. Heja dig!
2023-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP