Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färg




Ljus då framträder
färgen som finns

Hela tiden,osynlig
under mörkret

palletkniven drar
ut orange ur din
levnads-kropp

Den röda inneboende
driften lyser ut mot
mörkret

Som allt kommer ifrån
och skall återvända till.

Några vita skjortor
hänger på tork i en
skev skranglig vind.

Det är din längtan-
vår självrannsakan

Du är faktiskt en fin
människa,som ändå

orkar finnas till i en
hungrande värld av
betalnings-tjänster


För du är en fysisk-form
som håller färgen (uppe)
I mörker som ljus.

Det glömmer Vi så lätt
bort.

som försöker måla
Guds porträtt,osyn
-ligt,oskyldigt in i
oss själva.



























(Tack samt tillägnad
Åke Göransson och
hans konst-levnads
livsverk. ..)






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2023-11-08 13:30



Bookmark and Share


  Alexander Gustafsson VIP
Jag får bilder av Karin Broos när jag läser denna fina text.
2023-11-09

  Ulf Carlsson VIP
Ett credo värdigt en västkustkolorist som t.ex. Åke Göransson.
2023-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP