Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mognadens sötma -

kanske består min förtjusning
över själva levandet, att vara vid liv, att leva
i att jag tillhör ålderspensionärerna

en livstid är skrämmande kort
när jag ser tillbaka
alldeles nyss var jag ung

tiden är bara min
just nu och här
att skriva min egen historia

jag får bestämma om det jag tänker
må ske och i vilken ordning
men jag har också rätt att strunta i det -

det är lätt hänt att något krux
en sjukdom, något besvär
ställer saker och ting på spets

promenerar sakta
betraktar himmel och väg
ekorrens vita i svansens tipp
våta löv och kastanjer
glänsande vattenpölar
vita smällbär

fåglarnas läten och hästarnas gnägg
vind och molnformationer
regn och skuggspel
enkla stunder och små saker
doft av kaffe och pepparkaka
ett barnbarns förundran
lyfter min själ

nu plötsligt vill jag dansa
eller kanske hittar jag på
något nytt i klädväg

kanske gör jag en bild
en dikt
städar en garderob

fast nej
det har blivit sent
jag går och lägger mig!
















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-11-19 01:34



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Så underbart fin skildring av livet och att ta vara på allt som skapar livsglädje. Hoppas du fick en skön sömn <3
2023-11-27

  lila fjäderblomman VIP
En underbar levnadsteckning på ålderns höst!
2023-11-26

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om att leva med öppna sinnen och vara tacksam över livet som är.
2023-11-20

  Anya VIP
Jaa livet går sannerligen fort. Härlig livsvisdom du kommer med, som så ofta. (alltid) Att se det runt om ur ett nyfiket och levnadsglatt perspektiv. Härligt!!! Hoppas du sov gott.
2023-11-20

    Lena Söderkvist VIP
Det kallas frihet. Mognaden har en särskild sötma - man blir klokare, gäller i stort sett generellt. Lättare att få till bra text blir det helt klart. Man distraheras inte på samma sätt längre, men ser ändå djupet i detaljerna. Och så kan man göra som du - filosofera. Det är nyttigt och lärorikt.
2023-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP