Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hundväder

 

Hundväder
några timmar med ljus
tar en att få på sig sina kläder
smidig som ett timmerhus
lika bra o trä garderoben över skallen
passera hallen
innan dagen faller

daglig repetition
4 × polarexpedition
grått och rått
lockar till disciplinbrott

glasögon med torkarblad
pisspromenad
snödrivor utan lejongul lemonad
som spöken där vi går
med igensnöade spår

sengångare som nästan står still
vi hittar knappt hem i snöyran
glad att jag betalt hyran
att vi har ett hem att hitta till




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 659 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2023-12-28 23:58



Bookmark and Share


  Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Levande text, inneboende protest, men charmigt beskrivet, härligt överdrivet!!
2024-02-01

    Lena Staaf VIP
Härligt humoristisk text om den hemska kylan och snön som knappt går att ta sig igenom. Kämpaglöd i texten!
2024-01-10

  DavidM VIP
Tycker mycket om uttrycken och framåtrörelsen i poemet. Välgjord och roande skildring av vintervandringen, med en träffsäker avrundande del. Grattis till stjärnan!
2024-01-10

  Kajan VIP
Härligt dråplig, där jag får läsa och pussla för att följa den röda tråden. Mycket humor, vilket sannerligen behövs periodvis i detta liv.
2024-01-01

  TrollTörnTrappan VIP
Tragikomiskt hur man må "trä garderoben över skallen"!!! Jo, är själv flera polarexpeditioner, varje morgon cyklandes på jobbet - lycklig när jag "hittar (knappt) hem i snöyran".
2023-12-31

  Respons VIP
I dikt som väl beskriver hur relationen mellan vädret och människan ser ut just nu...
2023-12-30

  Kungskobran VIP
Kul om eländes elände vinter
stackars hundar
2023-12-29
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP