Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk lek, forumet


Död AMPHIPOD







Död AMPHIPOD
I ett evighetskrig som ingen kommer att vinna
faller stenar beblandade med nötta önskningar;
vikta papperslappar,
blekta krackelerade uttryck,
torkade fågelbon -
när murar raseras, där borta!

På vår jord i denna varmaste tid i mannaminne
tvivlar vi och vi fortsätter sponsra ekonomin
istället för att sätta ner hälar - säga stopp!

Som dagens ledare tiger vi,
lyssnar utan att klampa,
vill inte ta plats, göra avtryck
för träskoklampet har tystnat -
den som väsnas blir utfyst!

Nu börjar djuphavsbrytningen
i djupasted potatisåkerland
som kanske kommer att jämföras med
Tjernobyl. Aralsjön. Något mycket värre.
Här finns ingen återvändo
Gå utan att passera Gå




Övriga genrer av ßluie VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2024-01-10 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ßluie
ßluie VIP