Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvackare och pratmakare

utled på coacher,
framgångsnissar,
lyckoexperter
av alla de slag
som figurerar
varstans idag

kvackare och
pratmakare,
hela bunten

de tror att de
besitter hemligheter
om livets grundvalar
eller så är det medvetet
bedrägeri av rena bankskäl

det går alltid ut på
att man ska utveckla
sig själv, ändra på sig själv,
tänka annorlunda dvs enligt
deras mall, enligt nån metod
som är inne just nu

kolla marknaden:
böckerna, poddarna,
söndagsbilagorna

en industri
helt enkelt

ergo:
du duger inte
samtidigt:
allt är möjligt

orimliga mål
orimliga krav

Hollywoodfantasier
rosa elefanternas
yra dans

McMindfulness
guru på faktura

charlataner i BMW
ju rikare desto klokare
ju fler följare desto visare

narcissismen
individualismen
nyliberalismen
sociala medierna
en ohelig allians
som inte tar
livets realiteter
såsom sjukdom
eller utförsäkring
ibland är ju livet
en betongvägg
oavsett vad eller hur
man tänker och tycker
eller känner

egocentrikerna
och dumskallarna
som på fullt allvar
tror på manifestationer
och attraktionslagar

hur kan en människa
i upplysta tider
tro på kristallhealing
och auror?

enkelt:
trender
karisma
mysfaktor
och vanlig
dumhet

nej nu är du orättvis
alla har väl sin egen sanning

really?

säg det på
operationsbordet
eller i rättssalen




Fri vers av rostspik VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-18 05:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Only in America? Dessvärre icke.
2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP