Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stunden före ögonblicket av skuld

jag vill skona dig
från de vassa kanter
vår värld består av
jag vill skydda dig
från de sår som bildas
på fötterna då de barfota
måste ta sig fram i världen
jag vill minnas den stund
då vi drack te i solen
och ännu inte hade förlorat
våra oskulder
till varandra
den dagen som var början
till resten av våra liv
stunden som låg just före
ögonblicket då vi båda
blev utkörda ur lustgården
och tvingades ta oss fram
i denna värld
i vårt anletes svett
jag vill minnas hur det var
att inte vara vuxen




Fri vers av Jess81
Läst 318 gånger
Publicerad 2006-09-06 12:47



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Tack! Ja, jag saknar den känslan också.
Mikael
2006-09-10

  Teresia Ridell
Mycket vackert o insiktsfullt skrivit !
Saknar ibland, den där nykära känslan ( min man o jag) som vi hade i början, innan man hunnit se varandras dåliga sidor, innan man hade bråkat med varandra. Även fast kärleken är starkare nu än då.
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Jess81