Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min kärlek dog i Göteborg

Det delades ut rosor.
Söndertrampade blandade de sig med flyers och halvbrända röda fanor mot den grå trottoaren och över krigszonen och hela härligheten föll den sista dagen ett sorgset regn.

Upproriska unga hjärtan brann som papper och askan blandades med tårar och piss och ingenting betydde längre någonting.
Som om vi blivit sparkade i magen av hela etablissemanget kippade vi efter andan och när vi väl fått tillbaka talförmågan var \"sanningen\" redan på pränt.

Som en otrohetsaffär, en misshandel som lämnat fula sår som varar,svider och blev till fula ärr.
Så mycket kärlek, glöd och rosor. Sedan så mycket hat. Så mycket tjockt och svart och rykande hat som inte ens kan stiga mot himlen och skingras likt röken gjorde över avenyn.

Det delades ut rosor.
Jag fick inga rosor och min kärlek dog i Göteborg.




Fri vers av Pirate Grace
Läst 755 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-05 15:59



Bookmark and Share


  Pontus W.U
japp, det var mycket som dog där... kändes som en hel rörelse som sedan splittrades till intet. men en sån energi! den lever än
2007-06-10

    Lena Nilsson
Jag gillar energin i det,
upproret, om än undertryckt,
även om det är tragiskt...
2006-11-17

    ej medlem längre
Det här var så gripande. Jag blev alldeles stum.
2006-11-17

  Micael Axelsson
Stark, tung, vacker... smärtsam.
Känslorna ligger laddade i styckena, och den sista raden,
är så laddad att jag sitter med en smärta i mitt bröst...
och det får mig ju att undra hur inte mycket smärta det fanns från skrivaren som lyckats fånga det.
2006-10-25

  frig
otroligt vackert, stark och bra skrivet...
det går inte ens att leva sig in i det här, gör snäppet för ont för att orka tänka ens...
2006-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Pirate Grace
Pirate Grace