Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla dina masker

 

 

En maskbeklädd man

står framför mig

han visar ansikten av dig

Vänder sin ena vita mask mot mig

det är du

när du är lycklig

fejkade leende smyckar denna bilden

 

Han vänder sig igen

ett tårdränkt ansikte

denna gång

men det skiftar snabbt

till ett hånfyllt skratt

 

Nästa ansikte visar

hat och ilska

 

Ansikte efter ansikte passerar

och jag förstår att under din charad

finns många sidor

vilket får mina att gråta

för ditt bedrägeri

kan jag aldrig någonsin förlåta

 

Han slutar nu med en bild

på dig

du ler

plötsligt förvrängs bilden

du hånler

mot mina tårdränkta ögon

svullnade

 

Inget gjorde så ont

som när jag såg vad som låg under

varje leende

inte på en enda bild

menade du det

 

det gör ont

att vakna och inse

att mannen man älskat

plötsligt blivit som förbytt

 

vänder mig bort i sängen

orka inte se på dig mer

är ännu så rädd att din ärliga blick

skall förändras

se på mig sådär

att få se

hur du

ser ner

 

på mig




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 235 gånger
Publicerad 2006-09-16 01:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*