Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så dog vi

allting tystnade
gardinerna slutade röra sig med vinden
träden susar inte mer
mitt blod har stannat

där ligger jag bakåtlutad
med blinda ögon

och du andas högre för att jag ska tro att du är nära

kniven har satt sig där i strupen
och hur du än har bändt
sitter den stenhårt

nej det gör inte ont
inte längre

gör det ont för dig?

du har mitt blod på fingertopparna
de som rörde mig över läpparna
innan vi kröp ihop närmre än någonsin

och det har runnit ner för dina armar
de som drog mig intill dig så hårt
att jag kände hur ditt hjärta luktade

din tunga är bara smaksatt av järn och blodgrupp nu
din tunga som som varit överallt på min hud

nej det gör inte ont
inte längre
men jag har ett kallt drag i strupen

så det var så här allt skulle bli
jag hade tänkt mig något varmare
så det var så här vi skulle dö
jag hade tänkt mig något mer stilfullt

men alla ord du någonsin ägt
är förbrukade här nu

och jag saknar inte ett ljud




Fri vers av lissa
Läst 596 gånger
Publicerad 2004-11-24 01:20



Bookmark and Share


  Dagg
Tystand,tomhet... Vackert!
2005-05-04

  utopia
smärtsam och vacker...
MÄKTIG

det är naket och precis så bra det kan bli!
2004-12-23

  Mats L.
Ett vackert mörker, måste man säga
2004-11-30

    ej medlem längre
sitter och tycker väldigt mkt om din dikt, skrämmande samtidigt vacker!
2004-11-25

  leopardia
väldigt mycket bra...
2004-11-24

  Lisa
Wow är ett ganska töntigt ett ord, men det beskriver ändå på ett bra sätt precis det jag kände när jag läst denna text. Mäktigt! Känns som om hela stan stannar utanför mitt fönster. Och de tre sista raderna utgör ett avslut så starkt att jag saknar ord...


2004-11-24
  > Nästa text
< Föregående

lissa
lissa

Mina favoriter
hej då
far är död