Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönhet

Jag vill vara en sommarens första fjäril
som ögon ser och önskar
Fri och utan löfte,
flyktig som en bris över haven
där sanden målar färger på molnen
och regnet dansar över håret
Så vill jag falla
i en lång, vriden tunnel
Falla till botten och möta
trollsländan
Då kan jag slita av dess vingar,
då kan jag förgöra dess själ
Först när jag har fått dess glänsande vingar
färglösa och tunga som sten
kan jag känna jublande glädje
och svepa mina vida vingar
runt jordens barn
Fri och utan löfe
som den sommarens första fjäril
jag är
Ögons förakt och kval
som ser och önskar




Fri vers av Aliah
Läst 515 gånger
Publicerad 2006-10-29 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aliah