Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerad i \"Juletid. En julantologi med blandade poeter\" (2007)


Snöänglar

I ljuset från himlavalvet
ödesdansar mjuka snöflingor
Tre små barn i färgglada kläder
leker ystra lekar under vinterhimmel
Upp mot rymden ekar
bekymmersfria skratt, förväntan
Dagen före jul, den bästa dagen på året

Små, små stjärnor av is virvlar ned mot jorden
Springande fötter i oförstörd snö
lämnar muntra spår i villervalla
Tre små keruber rullar nedför perfekt pulkabacke,
tumlar om varandra, snöskratt, snöskatt
En flicka med ljusa flätor, toppluva,
gör en snöängel i det vita täcket

Snart finns tre änglar av snö, sovande på rygg
sida vid sida under skymningshimmel
Och tre lyckliga, trötta barn i varma, trygga hem
Julaftonsnatten nalkas i yrvädervind
När tre små barn sluter sina ögon,
virvlar vinden över vinterängar
och väcker vackra vita änglar
Under stjärnbeströdd himmel
öppnas ögon, blida blå

Änglar vaknar till liv,
omgivna av snökristall
Vida vingar för dem vidare
genom strålande sfärer
Tre änglar flyger i midnattsljus
över de sovande barnens hus
Det är julaftonsnatt
och himlens port har öppnats


---



A loose and liberal translation by Chris.



Snowangels

In the light of heaven´s canopy
earthbound snowflakes begin their fateful dance.
Three small children in colourful clothing
romp and rollic under the winter sky.
Echoes of carefree laughter filled with expectation
float up into space.
It´s the day before Christmas, the greatest day of the year.

Small, small stars of ice swirl down towards the ground.
Running feet leave cheerful tracks of confusion
in the once virgin snow.
Three red-cheeked cherubs roll down the perfect sledding hill,
tumble about each other.
Snow-laughter, snow-treasures
A girl with blond braids and a pink knitted hat
makes a snow angel in the soft and fluffy blanket of white.

Soon the one is three.
Angels of snow lie still on their backs,
side by side in the dusk of heaven´s sleepy eye
and a trio of happy, tired children head back inside
to warm, safe homes.

Ushered forth in a blustery snowstorm,
Christmas Eve approaches.
Three small children shut their eyes.
The wind wisps over winter meadows,
awakening the beautiful white angels.
Open eyes of wondrous blue
gaze up at the star-strewn sky.

Three divine beings,
shrouded in gowns of crystal ice,
return to life.
Shimmering in the celestial light, they ascend
over the sleeping children´s houses.
On outstretched wings they sail ever upwards,
past glaring spheres.
It is midnight on Christmas Eve
and heaven´s gate has opened.






Fri vers av Aliah
Läst 594 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-19 21:40



Bookmark and Share


  stefan.g
Även om julen tack och lov är över så längtar jag dit efter att ha läst din dikt. Mycket fin skriven!
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Aliah