Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lågor i mörkret


Mörkret sänker sig utanför fönstret

Stjärnorna lyser allt klarare
Norrskenet fladdrar långsamt över himlen som brinnande eldar
Jag drar filten tätare omkring mig
Försöker stänga ute kylan
Stänga ute mörkret
Tittar in i lågan från stearinljuset
Sitter nära, försöker finna värme

Mörkret tätnar

Ljuset är snart nerbrunnet
Lågan flämtar, vill inte dö, inte än
Jag kan inte slita blicken från ljuset
En liten låga, på väg att slockna

Mörkret kryper närmare

Jag håller andan
Så drar ljuset en sista suck
O mörkret fångar mig




Fri vers av Nattiz
Läst 548 gånger
Publicerad 2006-10-31 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nattiz
Nattiz