Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av min älskade farfar! Den här texten har det tagit mig över 3½ år innan jag orkade skriva!


Farfar

Dagen då du begravdes gick det upp för mig,
Då förstod jag, då förstod jag
att du för alltid hade försvunnit ur mitt liv.
Då förstod jag, att jag aldrig mer skulle få träffa dig.
Skulle inte få se dig trolla bort godis, eller den där slanten,
som du gjort enda sen jag var liten.

I 2 veckor gick jag som i dimma, som om inget hänt.
Jag hade inte förstått vad pappa berättade för mig,
Så många gånger som han förklarade för mig
Att du var borta – att du var DÖD.
Men jag förstod inte.

Inte förens jag såg dig – såg dig ligga där i kistan.
Du låg där i kistan och sov,
men du sov en evighetssömn.

Då förstod jag att jag inte kommer få se dig på många många år.
När det äntligen blir dags för mig att sova min evigetssömn,

Hoppas du sover gott!

Saknar dig min älskade farfar!




Fri vers av Davidoff
Läst 312 gånger
Publicerad 2006-11-06 01:14



Bookmark and Share


    Cajsa
Mycket bra skrivet!
2006-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Davidoff
Davidoff