Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20050426


De gömda barnen, de glömda barnen

Ingen vet att de finns
Knappt dom själva

Har de någon röst?
Vill de något?
Vad vill de?
Har de någon vilja?

De syns ju inte
Då finns dom väl inte

Ingen har hört dom
Ingen har sett dom

Vad vill dom oss?
De vill leva sitt liv med oss

De vill höras
De vill synas

Lyssna?
Hör du dom?

De vill leka med dig
De vill leva med dig

Lyssna så får du höra vad de har på hjärtat

Livet förstås!
Livet de har längtat efter

Länge har de väntat
Länge har de väntat på att du ska lyssna

Lyssna då
så får du höra deras berättelse
om livet i det fördolda
Livet du inte känner till

Den är värd att berättas
Den är värd att lyssnas till

Tro mig
många hemligheter döljs där

Vill du veta?
Vill du lyssna?
Vill du vara med?




Fri vers av eva m h
Läst 442 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-08 19:56



Bookmark and Share


  NågonAnnans
En otroligt vacker och känslosam dikt, man ser oftast inte barnen som har det jobbigt, de är tysta och lider. Vill vara lojala. Blev tårögd av din fina text där du får fram känslan så fint! *APPLÅD igen*
2008-01-30

  nastasia
Sjukt bra skrivet!! (Snälla kommentera min text Rival)
2006-11-18

  Blekfet
Mycket bra innehåll.
Man ska lyssna till barnen mer,
dom har så mycke bra att säga.
2006-11-10

  Anjeska
Känslosamt och ja jag vill!
2006-11-09
  > Nästa text
< Föregående

eva m h