Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
10 minuter att skriva, 2 minuter att läsa, en livstid att fundera på.


I gryningen


Vapenbröder tillsammans i seger och förlust
Vilda män från norden som drog från kust till kust
Potentaterna i Troja genom hästform fann debackle
Nelson bet i gräset ibland tunnor tåg och tackel
Solen som går upp måste visst gå ner igen
Men får en chans på nytt nästa dag i gryningen

Tranbärslikören som gavs till middag fin
Alla tomma flaskor av urdrucket vin
Tomhylsor som samlats på hög vid templets port
In med allt i ugnen och ge mig panten fort
Plast och glas det smälter men stöps i form igen
Och står redo där på hyllan nästa dag i gryningen

Mor hon föll i koma och bars av Herren bort
John Wayne han drog sin sista suck försvarande sitt fort
Triljoner kromosomer har vandrat hit och dit
Och vad blir så belöningen för sjuttio år av slit
Björken tappar löven men står vårdagsfin igen
Kanske står vi alla upp en dag i gryningen




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 263 gånger
Publicerad 2006-12-02 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun