Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dialog

Närmar mig den innersta slutpunkten


Den innersta slutpunkten av vad?


Det som sitter allra längst in, det
DET
Som inte vill vara


Som inte vill vara vad?


Bara inte vara
Lämnas ifred och ignoreras


Något måste vara för att ignoreras


Petitesser
Jag är trött på din logik
Your know it all
Linjärt tänkande leder till linjära slutsatser


Jag vet allt


Linjära slutsatser!


Du sa något om den innersta slutpunkten


Ja


Berätta


Jag försökte och du ignorerade
Du med dina dumma frågor
Jag tänker inte försöka igen


Snälla


Nej


Jag vet inte hur det är att ha en innersta slutpunkt
Ibland tror jag att jag är intet, eller oändligheten
De är lite samma sak i mina ögon
Variationer på det ogreppbara som cirkulerar runt, runt, runt innan man somnar


Jaha


Det är därifrån mardrömmar kommer


Jag har inga mardrömmar, bara dagdrömmar
Är det inte konstigt hur man bara kan ha mardrömmar på natten
Som om vakenheten skulle innebära att man var i stånd att jaga bort alla ovälkomna tankar


Mitt medvetande tillåter inga ovälkomna tankar
Jag går upp, äter, borstar tänderna
HARD WORK WORK
Men sen, när jag ska sova
Allt som tidigare varit tomt fylls, tänjs, värker, sväller, tänjer
Medan jag blundar…


Jag tycker om att blunda, blunda är fristad, blunda är lugn och ro
Som när man lägger händerna för öronen när en massa människor talar
Trycker dem mot huvudet
Blundar
Och allt som finns är bara mörker


Mörker är farligt


Det tycker du för att du är linjär


Jag är linjär


Ja




Fri vers av Duarte
Läst 413 gånger
Publicerad 2006-12-02 23:43



Bookmark and Share


  AndersN
Ett självteraputiskt resonemang om något. Trevligt men inte himlastormande. Bäst är dock sentensen om alltet
"Ibland tror jag att jag är intet, eller oändligheten
De är lite samma sak i mina ögon"

Där håller jag med dig, ty intet måste vara oändligt stort om det skall omsluta det oändliga uniersum vi befinner oss i. Riktigt trevligt tänkt av dig.
2006-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Duarte
Duarte