Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min lilla syster

De sorger dig tynger
kommer att bli din styrka
de tårar du gråter
är det hav som du seglar

Den båt du nu styr
kommer alltid få vind
och inga stormar
dig mer får besegra

Mot kärleken du nu kommer segla
din själ kommer sakta få ro
med kölen på båten du klyver
de vågor som ej på dig tror

När tårarna dina har sinat
och havet till sist torkat ut
då sorgen har byts emot glädje
livets port även öppnas för dig




Fri vers av Tärningen är kastad
Läst 7013 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2006-12-11 19:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ännu en fint skriven text! :)
2008-05-18

  Lillasyster F
Lycklig den syster som fått denna dikt.
Fint och trösterikt skrivet.
2007-08-24

  marie-anne
åh så fint skriven kram från marie-anne
2007-03-03

    Maria Malm
Så fina tröstande ord! Mycket bra skrivet!
2007-01-08

  Gunilla Karlsson
Du skriver så fint!
Dina texter berör.
2007-01-06

    Suicide
HJÄLP!
Jag blir ju rädd här...
Min storasyser sa EXAKT samma sak, det där med:

De sorger dig tynger
kommer att bli din styrka
de tårar du gråter
är det hav som du seglar

Underbart vackert!
*kramar*
2007-01-02

    Cajsa
Mycket, mycket bra skrivet, tycker om denna jättamycket, bokmärker denna
2007-01-02

  "Silver" VIP
De tårar du gråter
är det hav som du seglar

Med kölen på båten du klyver
de vågor som ej på dig tror

är tröstande ord som jag alltid kommer att komma ihåg.
Säkert är det samma sak för den lilla systern.
Hon måste ha blivit väldigt glad för den här dikten.
2006-12-23

  Micael Axelsson
Blir alldeles tårögd... oj... vet inte varför men jag blev alldeles tagen av denna. Kanske det var för att jag inte visste vad jag hade att vänta, eller för att den rikta sig mot just en lilla syster. Men det spelar ingen roll för dikten är oerhört fin, och så välskriven att känslorna rör om i ens inre, på ett behagligt tårberörande positivt sätt.
2006-12-14

    Bodil Sandberg
Jag kan inte med ord säga hur mycket jag tycker om den här...blir en given favvo!!!
2006-12-12

    Erika H
vackert, sorgligt och starkt
kärleksfull gåva till systern din
och vi kan alla behöva ord
som dessa ibland
mycket välskrivet
erika
2006-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad