Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rätt eller fel?

Det finns inget rätt eller fel!

Bara en massa åsikter.




Övriga genrer av Jee Dee
Läst 524 gånger
Publicerad 2006-12-17 19:39



Bookmark and Share


    Jee Dee
Ett samhälle behöver som säges rätt eller fel, men enligt min åsikt så finns inget fast utgångsläge för rätt eller fel. Det finns moral, värderingar, ideologier och religion m.m. som du säger. Detta skapar en förväntan av rätt eller fel.

Te.x. under häxjakten på medeltiden var det många lärda som tyckte det var rätt att bränna oskyldiga på bål. Det har funnits och finns länder som tycker avrättning är rätt.

Om det bara finns två personer på te.x. en ö, vem bestämer då vad som är rätt eller fel?
2006-12-31

    Jee Dee
Jag håller med dig att mord, pedofili m.m är helt fel. Men igentligen är det bara en åsikt även om åsikten delas av majoriteten.
2006-12-17

    Nicklas VIP
En del saker har ju klart och tydligt ett rätt och fel.
Såsom mord, pedofili osv. Helt fel.

Men det är en fråga för etiken.

Men mycket är subjektivt. Väldigt svårt att se allt objektivt, om de ens är möjligt.
2006-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Jee Dee