Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orättvisa

Jag sitter här vid mitt julbord
dingnande med mat
Tittar på min vackra julgran
golvet översvämmat med paket

Hon sitter där i lerhyddan
magen skriker efter mat
tittar på den levande elden
lergolvet väl sopat

Jag tittar på mina sovande barn
lyckliga av alla presenter de fått
Jag tänker på de trasiga leksakerna
som vi nu ska slänga

Hon tittar på sitt enda levande barn
sover, kramandes sin enbenta docka
Hon tänker på hur lycklig dottern blev
när de hittade dockan på soptippen

Jag tänker på att så fort det blir vardag
skall jag ringa vårdcentralen
Minstingen har sån hemsk hosta

Hon tänker på malariamyggan som surrar
tänker på sina döda barn
ser feber pärlorna på sin dotters panna




Fri vers av Lillali
Läst 340 gånger
Publicerad 2006-12-25 22:25



Bookmark and Share


  Freeman
Du är så fin som har såna här tankar mitt uppe i det som får dom allra flesta att göra precis det motsatta - glömma bort de som inte kan ha det som vi har det.......så fint tänkt och skrivet! <3
2006-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Lillali
Lillali