Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sömmar - ur constantinebrevet



du var vacker i stygn, constantine

fast sömmar spräcktes och lagades
tills du var en oigenkännlighet
för alla skuggor
som följde dina svävande steg

sprucken, constantine
och ett eko av drömmar

ett eko
ett sammanfogat eko

i svartvitt




Fri vers av Smultris
Läst 747 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-02 11:27



Bookmark and Share


  Anguis
Dina C-texter är nog i mitt tycke det bästa du har gjort. Dina mörka skrivarsidor personifieras verkligen här och det gäller samtliga C-texterna (de som jag har läst). Du ska inte skriva om rosa moln och pojkar, du ska skriva sånt här. Du vet verkligen hur man skriver bortom det banala. Det är skärpa, det är kvinnligt och nästan satansik skärpa på vissa rader. Jag uppskattar detta mer nu än förr och det kanske är en mognadsfråga. jag var väl kanske inte alltid den allra mest världsvana klokboken :)
2009-11-15

  Mats L.
Fint skrivet
2007-01-10

  Neal
Så Skön !
2007-01-06

  Agnes
Läckert! Kan inte finna bättre ord för den här sviten. Läckert, hlet enkelt!
2007-01-03

  Ola Rydberg
Mystik och trasig poesi
härligt
2007-01-02

  Per Rydberg
Din dikt rör sig i ett gränsland. Bilderna blir liksom aldrig scener, men snuddar vid att bli det - det gillar jag! Hela stämningen är drömskt mörk. Dikten ger mig en känsla av obehag, men ändå inte alldeles nära; mer på avstånd - både i tiden och geografiskt. Vacker och gripande blir min upplevelse när jag läser den!
2007-01-02

  madinsane
jag älskar första raden allra mest. den sitter perfekt.
stycket därefter också. faktiskt.
2007-01-02

  Shininkagemusha
den blev bokmärkt, jag kan inte svara på exakt varför men den satt liksom. Första strofen är otäckt bra, man hookas in som på en fiskekrok.
2007-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris