Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidens eko


Vad en stenbummling har att berätta

Jag lägger min kind mot din solvarma sida
känner doften av mossa och lav
sluter ögonen och försöker höra
vad du har att berätta

Du bär på historier och spår
sedan urminnes tider
På smärta ingen levande
varelse kan förstå

Funderar på hur det kändes när
inlandsisen bröt dig loss
Hur du under oänliga tider
sakta förflyttades över \"vår\" jord

Nu har du legat här i många tusen år
sett arter födas och dö
Sett människor kriga och svälta
Sakta förgöra din planet

Där under mossan finns ristningar
skapad av människor
som inte hade papper
att berätta sin historia på

Långt in i ditt hjärta finns skelett
från sådant som vi människor
aldrig har sett

På din utsida finns spår från nutiden
Sakta har du börjat vittra sönder
sakta förgör vi nutidsmänniskor dig

Lika långsamt som du föddes
kommer du att dö





Fri vers av Lillali
Läst 445 gånger
Publicerad 2007-01-04 01:57



Bookmark and Share


  Mangal VIP
WOW! Fint fångat och väl skrivet! En tankeställare.
2007-01-08

  Gawain VIP
Jubla!! En sann hyllning till det kanske tystaste men mest talande av naturens alla former... *gillar*

Behöver jag tillägga att jag lidelsefullt älskar skogen, stenarna och vattnen... Du skriver runor i sten min vän utan att varken hugga eller rista! Snyggt *5*
2007-01-04

  Freeman
En jättevacker dikt som får en att fantisera med dig...det gör jag ofta, precis som du gjort här, jättefint skrivet!!!
2007-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Lillali
Lillali