Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till kvinnan ingen såg för allt det svarta...

Se efter gott folk innan grenen där den svarta fågeln satt är tom.



KorpHjärta

 

Det sägs
att i svart finns allt ljus,
men undanstoppat,
att i varje skugga finns en reflektion.
Jag stannade ett tag och såg på korpens fjädrar.


Visst det är ett yttre jag först ser,
svarta fjädrar
.


I korpens skugga ser jag färger,
i varje vingslag en nyans,
en ny färg för varje vinkel.


Jag såg korpen,
jag såg dess hemlighet.

I denna korp fanns ett hjärta
lika mångfacetterat,
lika fyllt av färger som fågelns dräkt.


Det sägs att korpen kommer med bud.

Korphjärtat bär ett budskap även det,
visst till ytan mörkt,
men titta igen.


I skuggan av en reflektion,
finns färger av ett ljus.







KorpHjärta

              ej sorgfågel


                                            mer...




Fri vers av [ShadowWalker]
Läst 775 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-02-04 02:05



Bookmark and Share


  Moonwater
Väldigt bra. Språket i dikten är underbart...och, ja vad säger man? APPLÅÅÅÅD!
2007-04-08

  Johan Nilsson
Härlig dikt!
mkt bra, gott med ett budskap med!
alldeles för få av de slaget!
2007-03-25

    Fallingforyou
Vacker dikt!
2007-03-06

  sockerspöket
Mycket tänkvärd och vacker, så sann refletion över det yttres sluga mörker och dimma.
Tack!
2007-02-19

  SusanneStrömstedt
Vacker så jag tappar andan...
2007-02-04

  madinsane
jag har redan sagt allt..
men jag måste säga det här också..
titeln är vacker, texten fantastisk..
bravissimo!
2007-02-04

  Herr Morris
det mörka leendet
gömt bakom svarta
vingar av sotat guld
lyser upp vägen
för de som ser

med stängda ögon


Visst blev det snyggare med det flödet? Texten får större utrymme och breder ut sig likt korpen vingar...
2007-02-04

    Erika H
snygg text, gillar uppställningen, får ett fint flyt
texten går i vågor och det ger en njutbar läsning
innehållet, ja du sbartfåglar är vackra, hur de glänser i solen i alla färger, titta bara på den stolta råkan
gillas!!
erika
2007-02-04

  Madjori
Mycket målande text som tål att läsas om och om igen.
Gillar
2007-02-04
  > Nästa text
< Föregående

[ShadowWalker]
[ShadowWalker]