Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sebaot



dom sade att det blixtrade
att någon teg om allvaret

så jag föll
föll
föll runt

och igenom

där strider streds av tiggare
tiggande

tigande

i skumma kvarter
smög jag sköldlöst

som ett skal
en avbild

av gud

såg jag natten under mig
bli min boning

jag drömde om livet
långa sömnlösa nätter

dom viskade om evigheten
att någon teg om allvaret




Fri vers av Smultris
Läst 666 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-05 00:24



Bookmark and Share


    Hans VIP
En text som berör mig. \"Att tiga kan vara väldigt talande\". Tack/Hans
2007-02-18

  Måna N. Berger
Enormt bildrik, svindlande ren dikt. Jag tänker \"förklädd gud\" när jag läser den.
2007-02-06

  aftermath
hemskt - bra
2007-02-06

  Agnes
mmm... vilken njutning att läsa dina rader. Oförutsägbar, välformulerad, och suggestiv (som någon skrev). Gillar ditt språk, hur du leker med orden och finner vägar genom dem. Luftigheten, formatet, gör texten mer mystisk. RIktigt bra!
2007-02-05

  Johannes
Underbart!

Vad ska man säga, det finns upprepningar, det är kalt och precist. Inte ett ord för mycket eller för lite.

\"dom viskade om evigheten
att någon teg om allvaret \"

Shit, va bra du är
2007-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris