Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett barn och jag

ja...

här står jag nu

misslyckandes och gråtandes

undra om någon vet att jag har tänkt

försvinna

 

först tänkte jag bara gå rakt i sjön

men sen kom jag på att jag inte kunde simma

fast det kanske är grejen

 

sen tänkte jag sätta mig i bilen

köra av vägen

men

jag älskar min bil

kan ju inte göra sönder den

 

men sen kom jag på

jag skulle kunna hoppa

och där står jag nu

men jag tror jag valde fel plats

vid rätt tidpunkt

 

en lite tjej kom fram till mig

lite konstigt kanske

hon tyckte jag var jätte modig

för hon var höjdrädd

 

lika fort som min beslutsamhet

hade bestämt

att idag skulle allt ta slut

lika fort kom jag på

att det var mig själv jag mött

 

Ett barn med mål och självklar rädsla

men inte feg att tala om varför

är bättre

än vuxen som tror sig orka med allt

men önskar hon/han kunde säga stopp

 

ibland förstår man inte som barn

det vi vuxna tror vi fattar

 

tur är väl kanske det...

 

jag mötte mig själv idag

och fick nytt liv

© ia

 




Fri vers av ia VIP
Läst 192 gånger
Publicerad 2007-02-05 15:08



Bookmark and Share


    Cajsa
Stark text, bra skrivet, kram till dig
2007-02-05

  Agnes
Stark text. Vacker och insiktsfull om vår sårbarhet och ibland oförstånd - som vuxna! Tänk bara att varje dag egentligen är ett nytt liv...!
2007-02-05

  Micael Axelsson
Våra starkaste insikter kan komma på de mest förunderligt underliga vis, och vad är väl mer passande än ett barns kusligt enkla logik... barnet inom oss, eller barnet runt omkring oss har ofta sanningar som inte bör förringas, utan värderas....
2007-02-05
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP