Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hej klassen! småbarns-smärta och vuxensvårigheter. NEMAS PROBLEMAS.

längst fram i klassen sitter johan och per
och diskuterar veckans matteläxa
johan i försmå kläder,
ja han verkar inte förstå att han har
gått upp 20 kilo på 6 månader.
per i glasögon och bakåtkammat hår.

brevid sitter sofia och luktar
allmänt mycket svett
- det är nog därför ingen vill sitta brevid henne

på mellersta raden sitter filip och tim
filip i nya lee jeans och mp3;n
i öronen. tim bara allmänt snygg

brevid sitter anna och lisa
lisa lekandes med sitt blonda
hår, i ett linne som visar allt för mycket
och en midja som pressade ut
frukosten för 15 minuter sen.
anna tuggandes tuggummi
och viskar saker som ingen annan får veta
i lisas öra, hemligheter.
- smaka på ordet, hemliigeeeeter.
låt det rinna över tungan. säg det
100 gånger på rad, efter ett tag
kommer du inte ens minnas meningen
men ordet. men anna och lisa
vet vad det betyder,
och även fast dom får 15 minuter kvarssittning
så fortsätter dom att prata,
prata hemligheter. hoppas att
du kommer ihåg vad det betyder.
om du inte minns det,
så vill ingen påminna dig endå
- deal with it.

längst fram i klassrummet står
tjocka marie och skriver no-uppgifter
på svarta tavlan med vita kritan.
karin på 3e raden räcker upp
handen, knäpper fingrarna för att
dra till sig maries uppmärksamhet
\"- asså, vi har inte bett om
att få se din mage liksom.\"
marie har inte heller förstått
att kläderna hon har är försmå.
lisa och anna börjar fnissa framför,
och tim bara ler åt karin
som känner sig ganska nöjd med sig
själv nu.


viccan som sitter brevid karin
viskar något i hennes öra
och tittar snett på sofia
karin brister ut i asgarv
och sofia försöker gömma sig
under bänken
- hon vet att det är henne dom
pratar om.
men hon vet också hur man hanterar
smärta, hur man stöter bort den
hur man inte låstas om det,
man springer in på toan
och storbölar i 10 minuter,
och kommer tillbaka och
säger \'jo, snuva..\' och hostar lite lätt.



i klass 7em är det ingen
som riktigt mår bra,
och ingen är den de
brukar vara.








Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 471 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-17 23:59



Bookmark and Share


  jagkandig
Gåshud över både armar och ben, härlig iakttagelse.
2008-05-27

    ej medlem längre
wow. riktigt bra, ja, visst känner man igen en del, men, inte riktigt så hemskt.
2007-05-04

  deepundermyskin
Är det sant att du bara är är 14 o går i 7:an? Du är lika gammal som min bror... Men man säger ju att tjejer mognar så mycket fortare än killar och jag lovar dig att det är sant. Du är insiktsfull och ser den materiella världen. Bra!
2007-03-03
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson