Tillägnad modernatur och fröken vår 

Våran vår är så ljuvligt lång
förtjänar sin egen lovsång

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägnad modernatur och fröken vår 

Våran vår är så ljuvligt lång
förtjänar sin egen lovsång




Lov(e)sång till våren

Sitter på isen och pimplar
både fisk och kask

Njuter av solen som nu återvänt
den har allas livsgnista tänt

Det är så vackert att mitt hjärta gråter
Jag lystnar till hur våren låter

Fåglarna kvittrar och barnen leker
solen oss alla smeker

Våren som vi i norr upplever
går ej att beskriva i ord

Känslorna som den hos oss föder
har ni ej upplevt ni där i söder

Ni tycker nog vi har vinter än
känner ej vårens tecken

Tittar man på mängden snö och is
är det fortfarande ett vinter paradis

När solen lyser och själen myser
och allting är så vackert att man ryser

När ögonen gråter av det starka ljuset
våra kroppar fylls av vår ruset 

Då stannar vi upp och lystnar på sången
förstår att nu är våren kommen




Fri vers av Lillali
Läst 571 gånger
Publicerad 2007-03-07 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lillali
Lillali