Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var en gång ett barn


det var en gång ett barn

som klippte filtdjur med en trubbig sax

(flodhästar)


hon limmade fast dem på en pappkartong

och målade hav och gröna palmer

(hon tyckte om palmer)

och en stor gul sol som log

(nu skulle nog pappa bli glad!)


det var en gång ett barn

som byggde en trähäst

(hon tyckte om hästar)


hon svarvade och filade och slipade

tills knogarna blödde

(nu skulle nog pappa bli stolt!)


det var en gång ett barn

som satt i fönstret

med näsan tryckt mot rutan

och förväntansfull blick

(nu kommer nog pappa snart!)


men sagan blev berövad det

slut det skulle ha


för det var en gång ett barn

vars pappa aldrig kom










Fri vers av NewDeer
Läst 235 gånger
Publicerad 2007-02-25 23:03



Bookmark and Share


  Madicken1978
smärtsamt att läsa. fint skriven.
2007-02-27

  Sanchez VIP
väldigt smärtsam och vackert skriven dikt
2007-02-26

    eva m h
En dikt av längtan och sorg!
2007-02-25
  > Nästa text
< Föregående

NewDeer