Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, varför? Han gjorde mig ont, och så går det bra för honom? Finns det ingen Rättvisa? Är samvetet tillsräckligt (om han har något)? Kanske ... vad vet jag


Varför ska Han som har drabbat mig plåga gå fri, fri från plåga?


Varför?

Varför ska det gå så himla bra?

Varför ska det gå så himla bra för de som har \'har drabbat plåga\' andra?

Han,
han som fick mig att gråta tusen tårar
han som fick mig att blotta mig
både själ och kropp
han som fick mig att frukta andra med samma utseende som han
Blond rufsigt hår med blåa ögon, tanig och rätt så lång
han såg i alla fall lång ut för mig som var så liten
som ungefär 50 % av männen i Sverige ser ut

Varför?

En säger
\"Han är tydligen misslyckad, knarkar och det går utför för honom.\"
Denne hade skäl att säga så

En annan säger
\"Det går tydligen bra för honom. Han har förbättras och jobbar på.\"
Denne hade inget skäl alls

Jag som trodde att det fanns någon rättvisa i världen?

Jag som trodde att de som har gjort fel, fått andra att gråta tusen tårar, skulle bli en vacker dag drabbade för det själva?

Det går bra för honom ... tydligen.
Varför?

Inte har han kommit fram och sagt Förlåt

\"Förlåt,
att jag har gjort så många saker mot dig
att jag har fått dig att gråta tusen tårar
att jag har gett dig flera ärr och sår i själen
Förlåt\"

Skulle världen inte vara rättvis?

Behöver inte folk säga Förlåt längre?

Han hade tydligen en dålig uppväxt i hemmet
Men
ger det honom
någon rätt
att plåga
Mig?


Jag som inte har plågat andra
försöker åtminstone

Varför?


Varför ska det gå bra för dom
som har
gjort en sexårig flickas själ smutsig och sliten?






Fri vers av Skymningens Miia
Läst 259 gånger
Publicerad 2007-02-26 16:25



Bookmark and Share


    Noyle
Fin formatering, många fina ord, men det känns som om du spårar ur lite i slutet. Jag hängde inte riktigt med.
2007-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Skymningens Miia