Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sann historia.


Felanmälan #3548


Jag satt en gång på jobb mol allena i ett rum
Redo för att hjälpa om nån dator blev för dum

Jag satt där glad och vänlig då och då och av och till
Ibland så fick jag springa och ibland så satt jag still

Datorer det är udda manicker som ni vet
Och felen kan va lätta fast hjärnan den går bet

Det var fläktar som fick bytas det var sladdar som var ur
Det var knappar som försvann ja det var skicklighet och tur

Och vissa dar så log jag men för det mesta var det tungt
För ofta var det stressigt och sällan var det lugnt

Men en gång fick jag skratta utan hejd på jobbet mitt
Där anmäldes ett fel utav ett mycket eget snitt

Det var VD:n där på tråden vi kan kalla honom Bo
När det gäller tryckta kretsar är han listig som en ko

Han berättade att bilden på hans bildskärm just försvann
Och att jag måste springa så fort jag nånsin hann

Hela datorn hans var full av vital information
Ja skälen för att hasta var nog säkert en miljon

Så jag gick med raska fötter till VD:ns fina dörr
Men tyckte det var mörkare än vad det varit förr

Där satt den gamle narren i dunklet vid sin skärm
Och vände på ett papper som han hittat i en pärm

Och jag gjorde allt jag kunde för att finna på nån råd
Jag följde alla sladdar och kolla varje tråd

Men det gick ej att hjälpa felet som han fått
För det var svart i hela bygget där strömmen hade gått

Ja så är det med IT att utan volt och watt
Blir skärmarna helt svarta och supporten full av skratt




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 425 gånger
Publicerad 2007-02-28 21:34



Bookmark and Share


  thyra
Finurlig text och fint rimmat.
2007-02-28

  Henrik Nilsson
Haha, finurligt.... bra rimmat på alla sätt och vis!
2007-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun