Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en så vacker dag!!


PERNILLAVIKEN



Okända för varandra, nyfikna ändå
På tur i jordens skafferi, ute bland luft
Himlen släppte ut gyllene ljus i ditt hår
Och det flämtade till av din skönhet

Böjda över engelskt vatten, smakar och provar
Tittar på dig, förundrad och mållös
Vattnet som blänkte och speglade dig
Och det flämtade till i mitt hjärta

In i gamla hus, som rymde arbetande män
Ditt smittande intresse, kunde inte förklara det alls
I det skumma mörkret vågade du stå hos mig
Och det flämtade till av förvåning

Vidare bort mot det platta liggande emot havet
En utmärkt plats för tältande med dig
Ett förslag som slog luften ur mig
Och det flämtade till av en förhoppning


Tio minuter efter att jag hörde dina ord
Om att inte blåsa liv i andras liv
Hur du ser ut, hur du pratar och tänker
Klockan flämtade till, den sekunden när tiden stod still


Hur du gick från mig, hur jag gick emot dig
Hur jag vände mig bort, hur du sökte min rygg
En vind från havet svepte in en ballong
Och det flämtade, din doft när jag stod nära

Båtar som vilade, trygga, torra vid en kaj
Timmar som gått, hade redan lämnat ärr
Efter att det ringt, sökte du med blicken
Och jag flämtade när jag förstod ditt värde

Ute på nabben, 2,2 timmar från din Vik
Åhh, vilken trygg kvinna, åhh, vilken lyckostund
I aftonvinden satt vi stilla vid en öppen eld
Och hörde du hur den flämtade åt oss två

Mulatterad svanmamma, pappa med röda öron
Ordlekar som du startat, så sött och vackra
Äpplena som föll, dina händer tog min högra
Jag flämtade igen,när de passade så bra

Väl uppe igen, strax under det blå och det grå
Känslan av dig när du var nära
Hur du doftade, hur du kändes i famnen
Jag flämtade till, när jag kände: Jag älskar igen!!!





Fri vers av Peppe11
Läst 223 gånger
Publicerad 2007-03-01 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peppe11
Peppe11