Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sunday morning coming down..


Innan jag gick...

Du ser så ledsen ut,
din näsa känner igen en doft som var bekant förut,
någon som gick förbi, men du hinner inte placera den,
doften fanns på hans t-shirt, som du så ofta somnade i
en söndagsmorgon, lite innan han försvann...

Du känner dig inte hemma någonstans,
Du hörde en röst, dina öron hörde en konstig dialekt
Någonstans i ett vimmel, men den försvann innan du visste.
Rösten värmde något inne i ditt hjärta, du märkte det nästan,
en Lördagskväll under stjärnorna, lite innan han försvann

Du är mitt emellan två årstider.
Du mindes en rad från en sång, något ur radion i din bil
din hjärna kände till alla orden, men i ditt minne hade de försvunnit
tonerna låg så vackert tillsammans med en vacker bild
" dom timmarna blev ett sommarlov"
En Måndagsmiddagsrast, lite innan han försvann

Du reser helt själv någonstans bort
Sättet som fälten lyser gult, viset träden viskar på
som du uppfattade färger i famnen på någon du glömt
gud blandade nyanserna åt dig, kärleken hade penseln
en Onsdagsförmiddag, lite innan han försvann

Du är ensam i din säng,
Det pep i din telefon, men inkorgen var tom
ett inbillat meddelande, ord som du en gång alla sparade
nu finns ingen att skicka till, ingen väntar på dem
de orden som var hans, de var de vackraste du läst
En Torsdagsnatt, lite innan han försvann

Du märker något fuktigt i dina ögon
Det kändes en salt smak på din tunga, kanske något du ätit
din mun visste var smaken kom ifrån
från en tår som en gång föll från någon, och hamnade på din hand
En Fredag framför tv:n, lite innan han försvann

Du vaknar och saknar en känsla
Dina händer kände någon som legat bredvid dig en gång
Två kuddar som blev till en, och ett lakan som var kallt
en dröm som försvann, du vaknar och saknar honom
Han stod under ditt fönster och sjöng för dig och sin kärlek,
En Tisdagsmåne, lite innan han försvann




Fri vers av Peppe11
Läst 584 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-12 09:12



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Detta är utomordentligt vackert, och tanken går paradoxalt nog till ABBA:s fina "The Day Before You Came".
http://www.youtube.com/watch?v=SYqYYnxhtgo

För att inte tala om Scorpions´ "Loving You Sunday Morning".
http://www.youtube.com/watch?v=G3-lPYtN7Sg

"Du är mitt emellan två årstider"...En rad som inspirerar och glimmar till extra mycket.

2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Peppe11
Peppe11