Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så ljug för mig




så ljug för mig tills solen går ned
låt de små ljusen förbli tända än

en svag bris av sorg drar genom min gardin
och jag döljer det svarta ljuset som faller i mina ögon

dina händer smeker dagar som jag ännu bebor
men stegen bort syns tydligare nu
vilar på mitt trappsteg

och de ekar
av de ensamma timmarna från förr

så ljug för mig ....




Fri vers av kath
Läst 1094 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2006-04-16 08:54



Bookmark and Share


  aol
så vacker så smärtsamt vacker
2008-02-01

  Peppe11
så ljug för mig.... åhh så vackert, åhh så smärtsamt.
ett hoppsom finns, även om det är en lögn. Konsten att vara lycklig, bara du inte släcker alla ljusen i livet.. Så bländande vackert...
Tack för denna. Bokmärke och favorit..
kram P
2008-01-27

    vide
\"dina händer smeker dagar som jag ännu bebor\"... så vackert beskrivet om längtan efter det som var... och kanske ett hopp ändå om en framtid
2008-01-21

  Ulf Lagerholm
vackra rader om sorg och saknad

dylik text kan alltför ofta kännas
privat, och därför ganska ointres-
sant

men i din dikt finns det
något, också mellan
raderna, som lockar
till fortsatt läsning

Tack för titten
2007-09-16

  Björn Donobauer
You couldnt tell me the truth
I couldnt hear
what I veiled in my desire
to have
and hold
for always

beuatifully caught and captured
2006-07-05

    ej medlem längre
....detta är så ljuvt...så sant...och så vackert...njuuter av denna magi...
2006-06-08

    ej medlem längre
Jag tolkar texten som om:du vill han kvar någon i ditt liv fastän ni tagit avstånd ifrån varandra. "Låt ljusen vara tända" ser jag som att hålla kärleken vi liv.

Underbar dikt, som vanligt har du ett sätt att beskriva känslor som få kan
2006-05-29

  Hans w-art Westlund VIP
"så ljug för mig tills solen går ned"
den meningen hugger sig in i mitt bröst

den är tung, kärleksfull, trött, accepterande... mycket!
2006-05-18

  P.J
Åh, jag älskar denna dikt.. den berör så djupt.. och det är just sådär det känns ju.. "ljug för mig".. underbart skrivet!
2006-05-13

  Hans w-art Westlund VIP
"en svag bris av sorg drar genom min gardin
och jag döljer det svarta ljuset som faller i mina ögon"

poesi
2006-04-16

  stannar kvar
mycket vackert, sorgligt och berörande....
2006-04-16

    ej medlem längre
jättefin text,om det svåra i kärlek
,, ljug för mig, är ord som jag hoppar till inför
men förstår meningen, topp.
2006-04-16

  Anders P VIP
Mycket vackert. Lögnen fascinerar alltid, både som smärtlindring och som svek.
2006-04-16
  > Nästa text
< Föregående

kath
kath