Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom glas står du

Glaset var kallt
mot fingertopparna
du fanns på andra sidan
idag

Djupare, genom tyg

Kniven flydde inte
sanningen
utan gick djupare
genom lögnerna

Djupare, genom hud

Skriken sa nej
men världsaltet
tvingade fram det sjuka
mörkret ur venerna

Djupare, mot ben

Knaster när bilden
av sinnesfrid slets itu
ställde de tvekande
i ljuset igen

Djupare, mot stål

Vägen låg klar
reflektionerna redo
två alternativ
nu eller aldrig

Djupare, mot diamant

Hindret som ej övervinns
av det simpla stålet
utan det krävs
något helt annat

Men du var som



bakom glas



för mig



igen






Fri vers av Den Mörke Främlingen
Läst 283 gånger
Publicerad 2007-03-03 18:10



Bookmark and Share


  aprilsolen
Titeln och sista meningen är helt klart det bästa. Det är fantastiskt.
Men hela dikten är vacker, du har fått ett fint flyt, och ett bekvämt språk. Det tycker jag om.

Kramkramkram
/J
2007-03-03

    Noyle
Mycket mycket vacker!
2007-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Den Mörke Främlingen