Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om nedstigningen i ett helvete alltför likt vår egen värld


Ord misantroper emellan


Det var på perrongen mellan
då och nu
som jag blev stum
och du sa att det bara var ord

men ord är allt
och ingenting

Ord är blekgula kärleksbrev
som ungdomen för den åldrade

Misantropernas kärleksakt
där det oförklarliga
tar mark

Med en svidande ansträngning
tröstad bara av gråten
sa jag att
vi är barn av Babels torn

och att det får vara
elden mellan oss




Fri vers av Prometeus
Läst 1271 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2007-03-07 09:54



Bookmark and Share


  rebecca d
och du sa att det bara var ord

men ord är allt
och ingenting

ja, verkligen!

Det var på perrongen mellan
då och nu

en underbar bild

tröstad bara av gråten

hur kan du veta så mycket?

vi är barn av Babels torn

ja, det är ju det vi är! (därför behövs tolkar:-))

du är modig! inte visste jag, att det var det som behövs för att vara en bra poet....
2008-01-07

  Agnes
Här är den!!! Den här har jag läst förut...! Och nu har den blivit stjärnbeströdd dessutom. Alldeles välförtjänt!
2007-07-04

  vissla
en dikt väl värd att rekommendera
2007-03-09

  Tove Meyer VIP
...eftertänksamt och underbart vackert.
2007-03-08

  wayward - taiga
ja, din dikt alltså. den träffade mig i bulls eye.
2007-03-08

  wayward - taiga
takin´ the reroute to remain - in flames
-bra, -på alla sätt!
2007-03-08

  aftermath
sparsmakat mycket vackra ord som döljer och visar på samma gång. estetiskt tilltalande form.
2007-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Prometeus
Prometeus