Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Med Gud, om Gud, av Gud


Sida upp och sida ner
Fromma själar ber om mer
Mässa på och fräls de svaga
Herren får och Herren ger
Vapen de kan rädda fler
Syndare som tas av daga
Skriv din bok på härdad hud
Med Gud, om Gud, av Gud

Pengar läggs i påse nu
Prostata kallas påsens fru
Hos prosten ges förvisso taffel
Där syns höga herrar sju
Men inte jag och inte du
Vi får diska egen gaffel
Skriv din bok om tio bud
Med Gud, om Gud, av Gud

Res från Sveriges gränser ut
Stunden den är här till slut
Samla negrer till att lära
Ge dem kola i en strut
Och när snasket fyllt var trut
Då är Jesu nåd så nära
Skriv din bok i khakiskrud
Med Gud, om Gud ... avgud.




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 401 gånger
Publicerad 2007-03-14 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun