Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Envis het

En vilja av järn
fångad i darrande gestalt

ett flammande hjärta
under blek hy 

vill stötta troget
med skakande händer

ta del i diskussionen
med ord som smulas 

styra varsamt och riskfritt
försiktig i fel situationer

mot ny kunskap
fjärde omtentan nu

nya praktiska färdigheter
och hur lång väntetid hade omprovet

på livets väg
tar små steg

 

 

 

 

 

 




Fri vers av "Silver" VIP
Läst 592 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-02 13:00



Bookmark and Share


    Trast
Fin gestaltning av inre motsättning i denna dikt.
2008-01-24

    Maria Malm
Denna var väldigt bra. Önsketänkande och verklighet. De två sista raderna var väl fångade.
2007-04-14

    BetweenTheLines
snyggt o skickligt å smyga in två texter i en som speglar fram o baksida,ljus o skugga liksom(å fasligt välbekant i sitt innehåll)
2007-04-11

    Bodil Sandberg
Ja man tar små kliv framåt på livets stig...vågar inte hälften av alla utmaningar....hinner bara en tredjedel...men vad gör väl det...har man viljan så blir vägen ändå som en grönskande alle´ - dina ORD är som doftande blommor utefter just den vägen...
2007-04-04

  Nina V A
Gillar hur du skiftar till kursivt i varannan och på så vis får förstärkning i dubbelkänslan i texten samt en snygg helhet rent stilistiskt. Bilden är tydlig och sveper som ett bildspel rakt igenom, bra! Är inte riktigt tillfreds med de två slutraderna även om jag förstår vad du vill förmedla.
2007-04-03

    JJ VIP
Jag gillar dom lite löslagda pusselbitar du ger läsaren, vackra talande och med många tolknings möjligheter! Känns som om den speglar \"att vilja mer än man förmår\" eller kanske ännu mer \"osäkerheten att inte räcka till\". Klart är ivart fall att din dikt med råge håller måttet! Mvh. JJ.
2007-04-02

  Lillasyster F
Oj, denna gillas skarpt! Tycker om att man kan läsa den på tre sätt. Dels rakt igenom, dels det kursiva för sig, dels det \"icke-kursiva\" för sig. Men slutklämmen \"framåt\" gäller för alla tre versionerna.
Bokmärker!
2007-04-02

  devilsangel
Här fångar du din känsla väldigt bra, och jag berörs för jag känner igen så mycket...på livets väg...tar små steg framåt...
Inte mycket mer att säja om detta, det är bra!!
2007-04-02
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP