Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bulleribock

Bulleribulleribock
hur många horn står opp?

åtta du sa
men två det var

två
växande ömmande
kliande knölar vill få plats i min hjässa

och de värker

för de vill
ut

och möta världen

de vill se allt det onda
de vill beblanda sig med det
där

de vill säga till grannen
att luddfiltret i vår tvättstuga ej
är det största problem
man kan ha

och de vill säga att det bor en man
i källaren tvärsemot
som sover på pappkartonger

utan duntäcke
och så ska det låta

de vill säga att folk
faktiskt SVÄLTER

och prostituerar sig för att slippa
att svälta

(men vem bryr sig om horor?)

mina knölar vill säga
att den där mannen på bussen
som åker och åker tills
biljetten tagit slut och längre än så

är en människa

Tro mig eller ej
han är mänsklig
han med

även fast han inte räknar ludd
i filtret
på någon maskin

men vem lyssnar egentligen
på två horn som vill säga till
Jesus att han
var en jävla idiot

som dog på korset för VÅR skull




Fri vers av NewDeer
Läst 422 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2007-03-29 00:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
flera av skulle behöva såna knölar. då kanske det skulle annorlunda ut i världen.
Strålnade skrivet och väl värd redaktionens guldstjärna!
Grattis!
2007-06-24

    Erika H
du har ett fint flyt som lyfter texten vidare och vidare
för att landa i ett snyggt slut
för vår skull
så att vi ska få förlåtelse för alla våra synder

jag gillar den här texten mycket... välskrivet
bravo!
2007-03-29

  Beatrice J Lindéh
Kanon! Klockren!
2007-03-29
  > Nästa text
< Föregående

NewDeer