Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


jag torkade mina stövlar noga

det fanns en skog jag kunde springa i
blundandes

varje träd varje stubbe
jag visste var de fanns

det hände att jag satt där
ibland

för friheten fanns på kullen
som jag visste
ingen annan hittade till

det var där jag grät

det var där min walkman spelade
låtar ett litet barn
inte skulle lyssna på

men jag lyssnade
av hela mitt hjärta

det var där min walkman spelade
låtar ett litet barn
ej skulle förstå

och den dagen jag förstod
började jag att gråta

ännu mer

på hemväg
jag torkade min stövlar noga
innan jag äntrade ingången
av vad som skulle ha varit
mitt hem

jag torkade alltid noga av
alla spår
som talade om var jag varit

spåren som talade om
att jag hade
gråtit
spåren som talade om
att jag önskade mig

något annat

men ändå var
det aldrig någonsin
någon
som märkt att jag
varit borta




Fri vers av NewDeer
Läst 277 gånger
Publicerad 2007-03-31 03:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
först tyckte jag mig förstå innehållet
sedan höll jag på att missa
att du skrivit den här,
sedan höll jag på att missa
vem det var som skrivit den

nu när jag kommit till sans igen
förstår jag båda svaren
men har svårt att tyda innehållet

texten får därför 4 smultron
2007-04-01

  Sanchez VIP
jag tycker att du skriver allt starkare och starkare med varje ny dikt du producerar

väldigt äkta och gripande om osynlighet som människor ofta hamnar i

om jag ska framföra lite konstruktiv negativ kritik angående denna så är det språket som man fastnar ibland på, dikten flyter inte på hela tiden men det är sådant som man kan åtgärda när dikten väl lagt sig, när man ska revidera den
2007-03-31

  Alfie M
Jag blir gripen av din text
redan i titeln.
Jag känner skogens fukt och ensamhet.
Slutet är mest sorgligt;
ingen ens märkte
att du varit borta.

Sorgligt, fint!
2007-03-31
  > Nästa text
< Föregående

NewDeer