Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina flickor


Mina flickor är under av skönhet
Vackra och fina mjuka och bra
Mina flickors vilja är glödhet
Hos dem finns värme och närhet att ha

Mina flickor är stolta och trägna
Envisa starka på ett framgångsrikt vis
Mina flickor är glatt oförvägna
Generösa i medgång och trogna i kris

Släpar på stenar och brötar bland stickor
Jag älskar allt som de gör mina flickor

Mina flickor har nackar av läder
Födda ur forsen av älvor och rån
Mina flickor trivs bäst utan kläder
Kramar av kärlek och spottar på hån

Mina flickor gråter i vrede
Gråter i lycka gråter i sorg
Mina flickor trotsar den lede
Nekar till frestelse ger honom korg

Tänker i allvar och leker med brickor
Jag älskar allt som de gör mina flickor

Mina flickor de sparar och samlar
Räknar de slantar som samlats i hög
Summan den växer när tänderna ramlar
Pappa han pyntar om än lite trög

Mina flickor de åker och shoppar
Pengarna rullar där hyllorna drar
Ingen mina spenderare stoppar
Då är det alls inte någon som spar

Krama och pussa och töm mina fickor
Jag älskar allt som de gör mina flickor




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 449 gånger
Publicerad 2007-04-10 14:22



Bookmark and Share


    Nattviol
jag har en förälders glasögon på
mig när jag läser...
en stolt förälder
med mycket kärlek
till sina starka flickor
2007-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun