Till de fördömda... ni finns

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till de fördömda... ni finns




Döden med lien

 

Med ansiktet i vattnet han låg

Med andedräkten frustande ett oljud

Ett försök att åter greppa tillvaron som den är

Åter ett misslyckande han tänkte

 

Grändens väggar viskandes hans historia

Med kroppen som för länge sedan vissnat

Med själen som aldrig blommat  

Åter ett misslyckande han kände

 

Många gånger han önskat dödens närvaro  

Men aldrig döden honom sökt 

Åter ett försök att resa sig

Åter ett försök att lien nå  

 

Skammen för lätt att göda

Skammen för tung att bära

Döden honom ser för ung att skörda

( men ta min hand och vi skall ödet möta )




Fri vers av Horatius
Läst 639 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-04-02 18:32



Bookmark and Share


  Hermonius
Riktigt bra!

Gillar ditt sätt att formulera dig på. Särskilt slutklämmen i denna är hårresande bra!

MVH
Herman
2007-07-10

  Merrlina
ruggit bra :-)


Skammen för lätt att göda

Skammen för tung att bära

Döden honom ser för ung att skörda

( men ta min hand och vi skall ödet möta )


känns som man räcker fram handen å bara väntar :)
2007-05-22

  PPQ
ser fram emot fler texter från din sida... för det här känns väldigt väldigt bra om ag ska vara ärlig....riktigt bra...slapna av och njut av resan...:)
2007-04-02

  VITRIOL
Förundras över dessa poesihistorier du bär på. Faller som meteoriter mot en hård yta för att mjuka upp, öppna för de fördömda(?). Gillar speciellt inledningen med ansiktet i vattnet... Talande. Intressant att att du skriver \"till de fördömda... ni finns\" Just det temat är min utmaning i skrivandet. Väl skaldat.
2007-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Horatius
Horatius