Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De glömda

 

dagens ljus

de enda som syns

normen som skall följas

av dess stora skara

ansikten utan ögon

 

men i gryningens ljus

de tonar bort

konturer av de dova

gestalter utom normens sort

sedan länge

glömda

 

i ensamhet

levande

alla felsteg fördömda

normens hat

i dess galges snara

 

som i blindhet lever

utan tanke predikar

om skuggans alla fällor

utom normens sort

 

de glömda

i det dolda

 




Fri vers av Horatius
Läst 636 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-09 20:20



Bookmark and Share


  Vind
"Snyggt" poemat om normförtryck...
2010-02-27

  Just Emotions
sååå underbart vackert!!!
2008-06-30

  Leif Furstedt
Bet de måne sig själva i tungan :)
Du lägger tankarna i mjuka ord, vi sidan av spetsen...
Vackert
2008-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Horatius
Horatius