Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stoppljus och psykofarmaka

 

du är en blick tillbaka och ett minne

vi var bara rödljus
ett stopp mitt i sommaren
på fel halva om livet

ett möte utan återvändo
kvällar med neuroleptika och famlande armar
dagar med rädsla för slutet

(jag finns alltid kvar här)

vi var bara blåljus
en grop i asfalten
på fel sida av trottoaren

vakna nätter med skrubbsår på knäna
då biverkningarna höll oss samman
och våra armar höll demonerna borta

men ingenting har ändrats

för du letar fortfarande monster i skuggan
och jag är fortfarande

bara adrenalin




Fri vers av Smultris
Läst 1194 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2007-04-07 16:11



Bookmark and Share


  Lina Hellstrand
en sådär härligt mystisk dikt.


\"vakna nätter med skrubbsår på knäna
då biverkningarna höll oss samman
och våra armar höll demonerna borta\"

perfekt.
2007-07-25

  Jannike
Så härligt bra att jag inte finner ord! Grattis till reds. val, det var verkligen förtjänat!
2007-05-06

  Rickard
förbannat bra!
2007-05-05

  MonaLisa
Den känns varmt personlig, i all kall verklighet. Den hänger verkligen ihop bra, och alla ord känns nödvändiga. Slutet tilltalade mej mest!
2007-05-05

  Rachel Roth
denna är verkligen suverän!!
2007-05-05

  himlens hemlighet VIP
ibland fröken J är du bara outstanding...nu tex...tack :)
2007-05-05

  sorgsen
Nejmen vafaan sötnos... att du alltid ska knäcka mina bilder är en sak men måste jag skämmas på poeter också? Fy på dig


(jag unnar mig en sån här kommentar för jag har sett att du redan fått mer konstruktivt och fler lovord än jag delar ut på en månad.. vilket inte säger så mycket;))
2007-05-04

  Måna N. Berger
Hur bär du dig åt för att få sommarnattens ljus att sväva över realismen i denna smärtsamt febriga text? Det ska äkthet tilll för det! Mycket, mycket bra.
2007-05-04

  Ola Rydberg
Ah underbart
gillar ditt språk här
introt
är kanon
och även efterföljande
( vi var bara rödljus
ett stopp mitt i sommaren
på fel halva om livet)

Nu fick jag adrenalin

Tack
2007-04-08

  [ShadowWalker]
Jag har redan sagt så mycket av hur mycket jag tycker om dina texter och speciellt den här, men ändå har jag inte slutat hitta nya nyanser i den, liksom blåljus slår välrden med häpnad och symboliserar briserande makt, så stoppas jag likt rödljus av dina ord som blixtrande är mäktiga för mitt sinne...

(bra upplägg) *ler*

Och fantastiskt ordmålande...

Nobody puts baby in the corner!
2007-04-07

  madinsane
den är allt utom skräp. det är ju just såhär jag avgudar dig.
när du skriver mig på huden.
med nål.
shit kvinna!!!!!
2007-04-07

  Neal
#för du letar fortfarande monster i skuggan
och jag är fortfarande

bara adrenalin#

Wow denna var verkligen Suverän...
Kanske det bästa jag läst av dig.

#vi var bara rödljus
ett stopp mitt i sommaren
på fel halva om livet#
2007-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris