Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

imorn ska jag köpa en ny sopkvast.

hej.


jag vet att jag inte borde skylla på mig själv längre,
det borde jag verkligen inte.
men det gör jag, alldeles för mycket.
jag vet att i sommar så är det ett år sen,
och då har jag skyllt på mig själv i 1 helt år.
varför?, det vet jag inte ens själv
jag vet att det inte bara var mitt fel,
det är inte bara mitt fel att vi inte pratar längre
inte bara mitt fel. HÖR DU DET?

idag åt jag påskmat,
fast bara 2 köttbullar.
orden sitter kvar, hoppas du vet det.
jag är inte tjock, och borde inte känna mig tjock.
men ord gör lika ont som slag, hoppas du vet det.

och jag har gamla gropar
i hjärtat och lite i själen,
jag tror den är lila nu - själen alltså.
den kanske är som en såndär rolig ring.
brun - rädd, lila - arg, grön - lycklig,
blå - sur, röd - kär
.
undra om man kan vara alla färger på samma gång,
det kan man säkert. bara att jag inte funderat
så värst på det.

gropar och grus har jag
någonstans långt inne.
ibland skaver det, men det låstas jag inte om.

jag funderar på att köpa en
ny sopkvast, och liksom
sopa bort gruset.
en röd sopkvast
jag vet inte varför,
men jag har alltid velat
ha en röd sopkvast.
en röd sopkvast som glänser.

det skulle du nog också behöva.
men iallafall, trots förra sommarn
så får du ha det lite bra nu.




/M




Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 388 gånger
Publicerad 2007-04-07 17:18



Bookmark and Share


  Moa Paulsson
\"gropar och grus har jag
någonstans långt inne.
ibland skaver det, men det låstas jag inte om.\"

Älskar de orden, jättefint skrivet! I övrigt är det okej, men en del känns lite överflödigt, man behöver inte alltid så många ord för att det ska bli bra. Fattar du vad jag menar?

Men en helt okej text, lite djup, lite känslor, lite \"smart\".
En fin mix, men som sagt för många ord för något så enkelt.
2007-04-09

    Nefele
Det här var en sån text som jag läste, och lämnade... bara för att komma på att jag måste läsa den igen. Du får ta det som en komplimang... den fastnade helt enkelt. Underbart.
2007-04-07

  sevenmoredays
du är så duktig !
gillar denna
2007-04-07

    KallaMigVacker
jag gillar den här jättemkt .
bland det bästa jag läst faktist .
2007-04-07
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson