Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ordstäd utan lay out


editorial pilgrimage

bittert smakar
askans flarn

grodnätter
kanske
vattenfras

relationen mellan
våra rop
bryter åter konstanten

öknen
du vet
som att komma uthungrad
driven av törst
och yr från vindar
man inte kunde läsa
utan att falla i sömn

om en drucken hyena
låtit mig vara kvar
sippat bjudna drinkar på
houdinis beska oas

papaya

så nötsöt
vajar knappt förströdd

man tycker sig känna igen
sedesamt lätt smekt

håller saltvågorna
allt
för sig själv

och
där insatsen är given
utan signal

är världen sådan den framträder
obegriplig och klar
så bildas proppar på öknens golv

du
döda murar står
utan att röra en min

 

 

 

 

 




Fri vers av Cattastropher
Läst 452 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-08 22:33



Bookmark and Share


  Cattastropher
de ord som skall bräcka igenom avstånd
hänger i en konstant - en kod -
när händernas, tungornas och blickarnas
närmande känns lika oåterkalleligt
upplevt och våldsamt saknat att det skulle kunna
vara åter möjligt. så länge koden inte knäcks
står där dött och ofruktsamt.
vissa människor förmår inte använda orden
förrän de så trått dem viskande in i varandras skinn.

tack för underbar tolkning
2007-04-18

    Erika H
finns någonsin konstanten?
när ögon sagt sitt, händer letat rätt och tungor vätts
är orden där
likt dina döda murar
lika snabba att låta dem stå kvar
i samma dödläge

jag känner mig som ögat i stormen när jag läser dina texter
lugnet för ögat vidare men inuti och runt
snurrar allt snabbare och snabbare

en text som blåser mig torr
i gripande takt
2007-04-18

  Bubamara - Maria Zakrisson
fashinerande. styrka i vindarna.
kändes fint mot gommen att läsa.
vackert.
2007-04-12

  K*
\"öknen
du vet
som att komma uthungrad
driven av törst
och yr från vindar
man inte kunde läsa
utan att falla i sömn

om en drucken hyena
låtit mig vara kvar
sippat bjudna drinkar på
houdinis beska oas\"

fasiken - du är som en ökenvind med dina ord - här känns det, ordfallet, ordflödet som en smekning och en mjuk smak --

\"döda murar står
utan att röra en min\"

hissnar***
2007-04-09

  aftermath
vilka ord du bjuder oss igen..
rollercoaster, vilken färd !
2007-04-08

  Katja-
\"relationen mellan
våra rop
bryter åter konstanten\"

riktigt bra,
och slutet, grymt snyggt!

K.
2007-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Cattastropher
Cattastropher